Sarbatorideiarna.ro
Home Despre Mos Craciun Scrie-i lui Mos Craciun Jocuri Forum Mos Craciun LIVE Contact
Aboneaza-te la newsletter
ALTE RETETE MAGICE
Turta dulce, 1/12/2015 Voturi: 93
25 de torturi speciale, 17/12/2013 Voturi: 246
Salam de biscuiti fara zahar, 1/12/2013 Voturi: 99
Tort spirala pentru Sf.Andrei, 25/11/2013 Voturi: 160
Placinta de dovleac de post , 22/11/2013 Voturi: 84
Somon la cuptor cu fenicul, patrunjel si rosii, 20/12/2012 Voturi: 234
Sarmale de post , 17/12/2012 Voturi: 133
Supa de ciuperci, 13/12/2012 Voturi: 136
Tarta de mere (de post), 9/12/2012 Voturi: 169
Friganele de cartofi, 6/12/2012 Voturi: 148
Pagina 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 11 12 13 14 15 16 17 18 19 20 21 22 23 24
Sarmale de post
Sarmale de post

Ingrediente

1-2 capatani de varza murata sau dulce (in functie de marimea verzei, dar si de calitatea frunzelor; 500 de grame de ciuperci proaspete


200 de ml. de orez cu bobul rotund, spalat si zvantat; 1 telina mica (radacina); 2 morcovi mari; 2 cepe mari; 150 de ml. de bulion de rosii; 60 de ml. de ulei (de care vreti, eu am folosit de masline pentru ca nu doar “greseaza”, ci aduce propriul aport de gust in orice mancare); 1 legatura de marar; 1 legatura de foi de dafin; sare si piper.

Preparare:

Se desprind frunzele de pe capatana de varza murata si daca varza e prea sarata, se pot desara, clatindu-se in cateva ape reci. Se decupeaza cu grija nervurile ingrosate de pe frunze (nervuri care se pastreaza deoparte) si se aleg frunzele potrivite ca dimensiuni si calitate pentru sarmale. Din frunzele de la suprafata capatanii, mai mari, se pot obtine 2-3 sarmale.

Morcovii se curata si se rad pe razatoarea mare (eu i-am dat la robot), telina si ceapa la fel.
 
 Se incinge intr-o cratita uleiul si se adauga morcovii, telina si ceapa. Se amesteca de cateva ori si se reduce focul, ca sa se caleasca incet legumele timp de 4-5 minute.
 
 Ciupercile bine sterse de impuritati cu un servet de bucatarie se toaca marunt (eu le-am dat la robot) si se adauga peste legume.
 
 Se amesteca bine si se mai caleste amestecul de legume timp de 2-3 minute, apoi se trage de pe foc si se potriveste gustul cu sare si piper. Se adauga mararul tocat si frunzulitele de cimbru (pastrati 2-3 ramurele de cimbru deoparte). Se amesteca bine legumele cu verdeata si se adauga orezul.
 Compozitia se omogenizeaza si se umplu sarmalele, rulandu-se in foi de varza si indesand capetele inauntru.
 
 Am acoperit sarmalele cu restul de varza tocata, am adaugat bulionul de rosii, 2 crengute de cimbru si frunzele de dafin.
 Se toarna apa calda atat cat sa depaseasca sarmalele de 1-2 degete inaltime, se pune capacul pe oala  si se dau sarmalele la foc mic.

 


Voteaza aceasta reteta
EVENIMENTE DECEMBRIE 2017 « »
L M M J V S D
1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
   Mai sunt -722 zile pana vine Mos Craciun..
     
Felicitari magice