Sarbatorideiarna.ro
Home Despre Mos Craciun Scrie-i lui Mos Craciun Jocuri Forum Mos Craciun LIVE Contact
Aboneaza-te la newsletter
ARHIVA CUM SA ITI DECOREZI CASA DE CRACIUN
Decoratiuni Eco pentru bradutul tau, 18 decembrie 2013
Cum impodobim bradul anul acesta, 28 noiembrie 2013
Idei pentru impachetarea cadourilor, 12 decembrie 2012
Decoratiuni 3D, 10 decembrie 2012
Idei practice - decoratiuni Craciun, 7 decembrie 2012
Festivalul Brazilor de Craciun, 28 noiembrie 2012
Decoratiuni sub forma de prajituri, 27 noiembrie 2012
Idei originale decoratiuni Craciun, 15 noiembrie 2012
Tendinte - decoratiuni, 5 noiembrie 2012
Vascul ca element decorativ, 16 decembrie 2011
Decoratiuni handmade din covrigi, 15 decembrie 2011
Hand made - Decoratiuni alimentare, 14 decembrie 2011
Decoratiuni din CD-uri vechi, 13 decembrie 2011
Scortisoara ca element decorativ, 12 decembrie 2011
Decoratiuni - combinatii cromatice, 8 decembrie 2011
Pagina 1 2 3 4 5 6
Decorarea casei de Craciun
Decorarea casei de Craciun
Puţină imaginaţie, câteva idei din care să te inspiri, precum şi varietatea ornamentelor pe care o găseşti la târgurile de sezon sunt exact lucrurile de care ai nevoie. Iată câteva soluţii simple şi idei utile, sperăm noi, care te vor ajuta să aduci Crăciunul în casa ta. De cele mai multe ori, micile detalii fac diferenţa. Bradul, spre exemplu, ca simbol al Crăciunului, nu lipseşte din nicio casă şi, totuşi, acesta ar putea fi, în unele cazuri prea comun.

Pentru a veni cu ceva nou în materie de ornamente, poţi alege ca în acest an coroniţa de pe uşă să nu mai fie din brad. Vâscul sau spicele de grâu şi secară, pe care le poţi găsi în magazinele cu produse rustice, sunt elastice şi se pot modela foarte uşor pe formă unei nuiele. Pe ea poţi ataşa câteva conuri de pin legate cu o panglică verde, clopoţei sau orice alte ornamente colorate care îţi plac.

Luminiţele de sărbători sunt, de asemenea, o tradiţie frumoasă. Alege să foloseşti instalaţia de brad mărginind uşa pe dinafară, sau poţi ataşa două lămpi albe care vor lumina noaptea veranda şi grădina casei. Soluţii simple şi inedite se găsesc şi pentru decorarea bradului.

Pe lângă instalaţia cu beculeţe poţi alege să agăţi, pe aceleaşi crengi ale bradului, o panglică aurie pe care să aplici păpuşi confecţionate de tine. În acest fel instalaţia nu va mai fi un element banal şi nici nu va ieşi in evidenţă mai mult decat trebuie, iar păpuşile vor străluci atunci când vei aprinde beculeţele. Nu uita de suportul pentru pom. Ghiveciul sau vaza în care îl aşezi, se poate acoperi foarte uşor cu o coală colorată. Dar ai grijă să nu optezi pentru prea multe culori şi teme decorative, pentru că va fi apoi prea încărcat şi obositor. Decorează-ţi bradul cu globuri şi figurine de dimensiuni diferite, de la mici la foarte mari, însă orientează-te să le aşezi bine şi să să nu încarci prea mult pomul, astfel încât să fie plăcut ochiului. Dacă te-ai hotărât să inviţi prietenii la tine de Sărbători, pregătirea mesei de de Crăciun îţi solicita mai multă răbdare. Aşezarea acesteia lângă bradul de Crăciun este o alegere bună de fiecare dată. Dacă vei pune lumânări pe masă şi vei lăsa instalaţia aprinsă, poate că nici nu va fi nevoie să aprinzi lumina. Poţi opta pentru o faţă de masă simplă sau cu motive specifice sărbătorii, dar nu uita că toate celelalte accesorii - şerveţele, lumânări, tacâmuri, ornamente - vor încărca masa. La cele două capete, precum şi în mijlocul mesei, poţi alege să aşezi câte un element de decor cum sunt coşuleţele cu fructe uscate, conurile, crenguţele de brad sau chiar globuleţe roşii. Pe scaune poţi aşeza huse de aceeaşi culoare ca faţa de masă, element care va creea o atmosferă mai caldă. Pentru ornamentarea ferestrelor, ghirlandele, de dimensiuni diferite, vor reda întocmai atmosfera frumoasă din casă şi vor da un plus de farmec încăperii. Caută, totuşi, ca ghirlandele să nu fie prea colorate; poţi opta pentru o singură culoare pentru fiecare fereastră. De asemenea, pe draperie sau perdea, poţi atârna diverse figurine cum sunt Moşi Crăciuni, îngeraşi, fulgi de zăpadă sau fundiţe din catifea. Pentru că nu trebuie să uiţi niciun colţisor al casei, încearcă să oferi un echilibru în ce priveşte decoraţiunile şi locul în care le aşezi. Armonia paletei coloristice, proporţia ornamentelor, precum şi textura folosită sunt elemente care, dacă sunt distribuite potrivit, vor crea o simetrie plăcută în casă. Aşadar, în colţuri poţi folosi ornamente din sticlă, crengi de brad strălucitoare sau coşuri împletite din nuiele pe care le poţi umple cu turtă dulce, nuci şi mere sau conuri de brad. Dacă vrei să creezi o atmosferă rustica şi tradiţională, aşa cum găseai în casa bunicilor, aşează pe jos o pătură sau cuvertură colorată din lâna pe care poţi să coşi câteva fundiţe aurii. Va fi o "piesă de rezistenţă" care îi va surprinde pe invitaţi, în plus, îi vei determina să nu intre încălţaţi. Nu uita de detalii. Beţişoarele parfumate cu aromă de scorţişoară vor crea o ambianţă aparte în casă şi va elimina mirosul de mancare.

Aşadar, decorarea casei în spiritul Crăciunului nu este un lucru dificil şi nici costisitor. Cu puţină răbdare şi creativitate poţi să decorezi casa aşa cum îţi doreşti.


Autor: Adrian
EVENIMENTE MAI 2019 « »
L M M J V S D
1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31
   Mai sunt -1246 zile pana vine Mos Craciun..
     
Nume:
E-mail:
Comentariul:
 
Parteneri Media
AddMedia.ro - Advertising for you
Home    |  Termeni si conditii    |  Harta site    |  Contact